Alkohol och omdöme

bottles-and-glasses-of-alcoholic-drinksSom med det mesta här i livet så har alla saker både för- och nackdelar. Förtäring av alkoholhaltiga drycker är inget undantag. Väldigt många människor gillar att dricka vin, sprit, öl eller drinkar av olika anledningar. Vissa dricker för sällskapet skull, vissa dricker för att det smakar gott och andra dricker för berusningens skull eller som en kombination av alla tre. Att berusa sig med hjälp av alkohol kan kännas ganska trevligt men det kan också slå över till att kännas ganska dåligt. Det gäller att veta hur mycket ens kropp tål och det gäller att inte förtära för mycket.

Alkohol försämras omdömet

En negativ konsekvens av för mycket alkohol är att man lätt kan tappa omdömet. Det vill säga att man tappar en del av sitt konsekventa tänkande och man gör och säger saker som man kanske aldrig skulle göra eller säga nykter. Man kan i värsta fall sabba relationer, råka ut för våldsamma situationer eller skada sig fysiskt inuti kroppen i form av minnesförluster eller skador på levern och njurarna. När man väl har blivit berusad så är det lätt att dricka mer och mer på just på grund av att man tappar sitt omdöme. Dricker man mer och mer så blir man mer berusad och riskerar att utsätta sig för ovan nämna konsekvenser.

Alkohol och gambling

De flesta spelare och de flesta som ibland gillar att syssla med gambling av olika slag känner nog till att man inte bör satsa pengar onykter. Oavsett om det gäller poker, spel på sport, trav eller spelmaskiner som siberian storm på ett casino på Internet, så är det väldigt lätt att sluta bry sig om sina pengar vilket kan leda till ett överdrivet spelande. Ett tips är att göra sig otillgänglig för spel då man dricker alkohol och vice versa; göra sig otillgänglig för alkohol om man spelar.