Välkommen till denna sida! Här finner du information om alkoholhaltiga drycker av olika slag. Vet du vad en IPA är för något? Vet du hur man tillverkar Cognac? Vet du vad det finns för olika typer av vinsorter? Dessa frågor och mycket mer kan du få svar på här! De flesta gillar att dricka men alla kanske inte vet så mycket om vad det är de dricker, var det kommer ifrån, hur det tillverkas eller hur historien bakom drycken ser ut. Alkoholhaltig dryck är något väldigt populärt i framförallt västvärlden och utgör en enormt stor industri i världen.

Att lära sig mer om alkoholhaltiga drycker och att förstå hur de påverkar både kroppen och världen är något som är både intressant och viktigt. På ett personligt plan är det av högsta vikt att veta vad konsekvenserna kan bli av att dricka alkohol. Det kan även vara av intresse för enskilda individer att kunna briljera med kunskap om drycker framför sina vänner under exempelvis ett restaurangbesök.

Nuförtiden är det alltmer populärt och trendigt att känna till ölsorter, vinsorter och spritdrycker. I Sverige har kunskapen därför ökat markant de senaste åren. Det finns alltmer att välja då sortimentet växer med produkter av mikrobryggerier, privata vingårdar och ny trendig sprit. Det gäller med andra ord att hänga med. Alla kan njuta av ett glas vin till maten eller en kall öl på sommaren eller varför inte en så kallad avec till kaffet efter maten. Dryckens värld är enorm och det finns mycket att lära.